Projekti

Učimo zajedno 6

Učimo zajedno 6

Kroz projekt “Učimo zajedno 6”, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, osigurani su pomoćnici u nastavi koji pružaju neposrednu pomoć učenicima s teškoćama u razvoju. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna u iznosu od 925.336,39 eura, a 48.701,92 eura osigurala je Osječko-baranjska županija.

Cilj projekta je osiguravanje uvjeta i pružanje potpore za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama u razvoju.

Projektom su osigurana 162 pomoćnika u nastavi za 168 učenika s teškoćama u razvoju, koji svojim radom u odgojno-obrazovnom procesu osiguravaju podršku učiteljima, edukacijskim rehabilitatorima, kako bi oni bili u mogućnosti posvetiti se svakome djetetu s jednakom pozornošću i na taj način omogućiti najveću kvalitetu obrazovanja. Pomoćnici u nastavi za djecu s poremećajima iz spektra autizma predstavljaju oslonac u obavljanju odgojno-obrazovnih aktivnosti i zadataka, kao i u pružanju podrške u vidu brige o sebi.

 

Skip to content