Projekti

OSIgurajmo im JEdnaKost 4

OSIgurajmo im JEdnaKost 4

Projekt OSIgurajmo im JEdnaKost 4 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a vodi ga Grad Osijek zajedno s partnerima. Projektom je omogućena stručna podrška pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, kojima su najpotrebniji.

Cilj je projekta osigurati uvjete za poboljšanje inkluzivnog obrazovanje djece s teškoćama u razvoju pružanjem podrške i potpore na područjima učenja, socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja putem uvođenja pomoćnika u nastavi. Brojna istraživanja potvrđuju kako su upravo pomoćnici u nastavi najbolji oblik izravne potpore učenicima s teškoćama pri svladavanju nastavnoga gradiva i socijalnih barijera na putu prema samostalnosti i ravnopravnosti. Svojim će radom pomoćnici u nastavi pružati potporu emocionalnom razvoju učenika s teškoćama, pomoći pri poboljšanju njihovih obrazovnih postignuća i kompetencija te biti konstantna podrška pri razvijanju njihovih socijalnih vještina. Također će doprinijeti njihovu osamostaljivanju i ravnopravnom uključivanju u društvo.

Projekt “OSIgurajmo im JEdnaKost 4” provodi se od 1. rujna 2017. i trajat će do 15. kolovoza 2021. godine. Centar za autizam uključen je u projekt od travnja 2019.

Više informacija o samom projektu dostupno je na službenoj stranici: http://osigurajmoimjednakost.com.

Skip to content