Projekti

ERASMUS+ KA1 PROJEKT „Osnažen učitelj za kompetentnog učenika“

ERASMUS+ KA1 PROJEKT „Osnažen učitelj za kompetentnog učenika“

Centru za autizam u Osijeku, Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Erasmus+ KA1 projekt „ Osnažen učitelj za kompetentnog učenika” te dodijelila 17.731,00 eura financijske potpore za njegovu provedbu. KA1 ili ključna aktivnost 1, među ostalim, podupire mobilnost odgojno-obrazovnih djelatnika u svrhu stjecanja iskustva učenja i usavršavanja u inozemstvu.

U projektu sudjeluje osam učiteljica i ravnatelj Centra koji će, tijekom 15 mjeseci provedbe projekta od 20. kolovoza 2023. do 19. studenog 2024. godine, pohađati šest strukturiranih tečajeva u više različitih zemalja: Portugalu, Italiji, Španjolskoj i Malti.

U osmišljavanju i pisanju projektnog prijedloga sudjelovali su članovi Erasmus tima našeg Centra koji su ujedno i sudionici projekta. Nakon detaljne analize potreba našeg Centra, fokusirali su se na četiri specifična cilja: cjeloživotno učenje i unaprjeđivanje ključnih kompetencija i vještina osoblja, podizanje kvalitete podučavanja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju integriranjem novih znanja i vještina, podizanje kvalitete suradnje s roditeljima i internacionalizaciju škole.

Nakon ostvarenih mobilnosti tj pohađanja tečajeva uslijedit će projektne aktivnosti usmjerene na implementaciju stečenih znanja i vještina u neposrednom odgojno – obrazovnom radu te diseminacija i evaluacija dobivenih rezultata.

Pratite naše pripreme i provedbu projekta na web-stanicama Centra, kao i web stranici projekta.

 

Skip to content